fbpx

Eriüritused

24.11 Laupäev

Läänema Toidunädala avaõhtusöök

Välja müüdud!

Läänemaa Toidunädala 2018 saab elamustereohke stardi avaõhtusöögiga Puise Nina Talus. Luksuslikul õhtusöögil tutvustab piirkonna maitseid ja toidutoodangut 7-käiguline menüü, mis on valminud Läänemaa parimate kokkade käe all. Roogade valmistamisel pannakse rõhku kohalikule toorainele ning maitsemeeli kõditavad ka kohalikud joogiahvatlused. Rahakoti vahele tasub siiski sularaha varuda, sest lisaks pidulaual pakutavale on avatud ka baar, kus valmivad meisterlikud kokteilid jällegi kohalikku toorainet kasutades.

Puise Nina Talu asub vaat et maailma äärel, ja maitsta tahaks ju ka kõike, mida pakutakse – ei ole tarvidust muretseda, sest ainult selle ürituse puhul sõidab Haapsalust sinna ja tagasi eribuss (väljumine raudteejaama parklast kell 17.15 raudteejaama, tagasi Haapsallu Puise Ninast kell 22.30, edasi-tagasi bussipilet 2 eurot).

Maitsenaudinguid saadab meelelahutusega alati humoorikas Gaute Kivistik.

26.11 Esmaspäev

Läänemaa Toidunädala raames müüvad Uuemõisa ning Haapsalu Kaubamaja Konsum kohalike tootjate toidukaupu senisest suuremas valikus. Enam sellest toidust on maheda päritoluga.
Müügil on Lauri-Jaani talu jahud, helbed ja naturaalselt kääritatud rukkileib ja tatraleib.
Kaubamaja pagarid küpsetavad sellest jahust ise karaskit ja teevad müslit, mida on võimalik Toidunädalal nii Kaubamaja kui Uuemõisa Konsumist osta. 
Kohalikku toitu pakuvad müügiks ka Väike Mahetalu, Tammejuure Mahetalu ja Marjatar (Tänava talu). Haapsalu Coop/Konsumites tutvustatakse tootjate endi poolt toidunädalal mitmeid sealsamas müüdavaid tooteid.

Kaubamaja Konsum

12:00-14:00 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad
16:00-18:00 Väike Mahetalu tooteesitlus. Hooajalised võrsed, salatid

Uuemõisa Konsum

14:30-16:30 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad
18:15-20:15  Väike Mahetalu tooteesitlus. Hooajalised võrsed, salatid

Tänava talu toodete esitlus Nurme Bistroos

Nurme Bistroo ja Tänava talu panevad Läänemaa Toidunädalal seljad kokku. Tänava talust tulevad kõiksugu põnevad vürtsmoosid, sinepid, tšatnid ja siirupid – nende toodetega saab Nurme Bistroos tutvuda ja ühtlasi kasutatakse neid tooteid ka päevases menüüs.

27.11 Teisipäev

Kaubamaja Konsum

12:00-14:00 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad.

Uuemõisa Konsum

14:30-16:30 Lauri-Jaani talu. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad.

28.11 Kolmapäev

Kaubamaja Konsum

12:00-14:00 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad.

Uuemõisa Konsum

14:30-16:30 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad.

Hõrk, pidulik ja romantiline 3-käiguline õhtusöök HKHK-s

Õpetaja Tiina Sootalu koos innukate kokarühma õpilastega on asja kallale asunud, et külmavõitu niisket novembrikuu õhtut erilise maitsenaudinguga suviselt sumedamaks muuta. Läänemaal küpsenud mahlakaid aiasaadusi on rikastatud lõunamaiste hõrgutistega. Valminud piduroad saavad just teile nautimiseks hellalt ja kenasti taldrikule sätitud. Olge lahked ja laske hea maitsta. Lisaks klaasike head veini ja pisuke romantilist muusikat ning mine tea, võib-olla juhtub sel õhtul veel midagi imelist…

Menüü
Ahjukõrvitsa kreemsupp ja Lääne-Eesti keeduleib
Küpsetatud kuldmerikoger võikastme ja pastinaagipüreega
Õunatrio (õunakook, brüleekreem ja shot)
Klaas veini, tee/kohv, vesi

Vajalik on eelbroneerimine kersti.oim@hkhk.edu.ee
Tasumine kohapeal sularahas.

4-käiguline õhtusöök Altmõisas

28.novembril toimub Altmõisas kohalikule toorainele ja hooajalistele lihtsatele maitsetele keskenduv 4-käiguline õhtusöök. Õhtusöögi hind on 29.- (hind koos iga käigu juurde sobiva veiniga on 45.-). Õhtusöögi valmistamiseks kasutatav tooraine pärineb nii Altmõisa naabertaludest, metsast kui merest. Menüü on küll hästihoitud saladus, kuid väikese vihje saab siiski, kui tutvuda Altmõisa heade sõprade – toorainepakkujatega, kelle kaupa õhtusöögil kasutatakse.
Hansu talust jõuavad kööki kartul ja pastinaak, Koka talust erivärvilised peedid ja porgandid, Lauri-Jaani talust tuleb jahu, millest valmivad Altmõisa leivad ja saiad, Väike mahetalust tulevad mikrosalatid ja -võrsed, Tammejuure mahetalust kanepiõli, Mätiku talumeiereist tuleb või ja koor, Tänava talust maitsvad moosid, Kruundi talust veiseliha, Dirhami kalatööstusest lõhefilee ja Sepa talust vitamiinirikkad astelpajumarjad.
Lisaks kasutatakse palju toorainet, mida Altmõisa usin pere ise kasvatanud, talveks varunud ja purki pannud. Munad tulevad suisa oma enda tublidelt kanadelt-partidelt ning pasteedi jaoks vajamineva põdramaksa hangib jahimehest peakokk ümberkaudsetest metsadest.
Oodata on tõelist maitseelamust!

Registeerimine osalemiseks meili teel, kuni 26.11

29.11 Neljapäev

Kaubamaja Konsum

14:00-16:00 Tammejuure Mahetalu. Kanepiseemned, kanepiõli.
17:00-19:00 Marjatari (Tänava talu) tooteesitlus. Siirupid, sinepid, tšatnid, vürtsmoosid 

Uuemõisa Konsum

14:30-16:30 Marjatari (Tänava talu) tooteesitlus. Siirupid, sinepid, tšatnid, vürtsmoosid.

Läänemaa O.T.T. kaubakohtumine

Tule kohale ja vaata, mida kohalikud väiketootjad pakuvad. Kauba ette tellimiseks võta ühendust tootjaga. Kõiki tootjaid ei ole alati taluturul, seega telli kaup otse tootjalt ja lepi kokku sobiv koht ja aeg kätte saamiseks.

FLAMM:BEER

Õlledegustatsioon koos Flammkucheniga.
Degusteerimisele tulevad Läänemaa kohaliku pruulikoja KOLK õlled.
5 erinevat õllesorti sobitatakse 5 erineva Flammkucheniga.

Õhtu staarid – hoole ja südamega pruulitud käsitööõlu ja otse sinu silme all, tulikuumas ahjus, kiirelt valmivad hõrgutised – Flammkuchenid!

Ole kohal, registreeri osalemine haapsalu@flamm.ee 

Jahu Jaan Kärmes Küülikus

Rõõmuks kõigile leiva ja hummuse sõpradele  – Jahu-Jaani küpsetiste ja Kärme Küüliku leivamäärete degustatsioon. Järgneb tootetutvustus Galeriitoas.

Maitsta saab:
HUMMUSE LUMMUSES ehk LEIVAMÄÄRDED: kanep, peet, porgand, maks, kitsekas, kõrvits, paprika jne
AHJUST: tatraleib, kardemonisai, piparkoogid, speltaküpsised

“Õhtusöök Noarootsi moodi”

Läänemaa Toidunädala raames toimuva õhtusöögi käigus avastatakse rannarootslaste toidukultuuri tagamaid ja maitseid. Rannarootslaste ajaloolistest retseptidest inspireeritud õhtusöögi valmistab staarkokk ja grillmeister Rain Käärst.

Toiduvalmistamisel kasutatakse parimat võimalikku kohalikku toorainet. Toidu kõrvale tutvustab Eero Reinu põnevat projekti rannarootslaste toiduretseptidest ning Noarootsist.

Sisaldab – 5 käigulist buffee õhtusööki. Soovi korral on võimalik juurde osta alkohoolseid jooke. Kohtade arv on piiratud. Broneerimine: email: broneerimine@naut.ee tel. +372 51 54322

Vaata ka facebookist

Üritus on läbi müüdud!

30.11 Reede

Kaubamaja Konsum

16:30-18:30 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad.

Uuemõisa Konsum

14:00-16:00 Jahu-Jaani tooteesitlus. Erinevad mahejahud, helbed, kruubid, leivad.
17:00-19:00 Tammejuure Mahetalu. Kanepiseemned, kanepiõli.

5-käiguline õhtusöök õllekoolitusega Wiigi kohvikus

Novembrikuu lõpeb 5-käigulise õhtusöögi ja õllekoolitusega Wiigi kohvikus.
Menüü ja koolituse kohta leiab jooksvalt infot FB lehelt Wiigi kohvik 

1.12 Laupäev

Kaubamaja Konsum

10:00-12:00  Marjatari (Tänava talu) tooteesitlus. Siirupid, sinepid, tšatnid, vürtsmoosid.

Uuemõisa Konsum

12:30-14:30  Marjatari (Tänava talu) tooteesitlus. Siirupid, sinepid, tšatnid, vürtsmoosid.

Läänemaa O.T.T. poe avamine ja turupäev

Detsembrikuu esimesel päeval avavad Läänemaa talunikud toiduvõrgustikust Otse Tootjalt Tarbijale (O.T.T.) Haapsalu turul kohaliku toidu poe. Tule uudistama!

Smuutihommik Beguta taimetoidukohvikus

Tutvustatkase Haapsalu Apteekri VoosiHapsi, Sepa talu astelpaju smuutisid, taimetoidu kohviku kausismuutit ja toorputru.

Beguta taimetoidu kohvikus taaselustatakse 117 aastatagune Haapsalu apteekri imejook “Eau de Vosy”. Retsepti taasealustas Aita Mölder.

Õlle degustatsioon ja tutvustus Hermanis

Kel soovi rohkem teada saada õllest, siis Herman kutsub seltskondlikule õhtule õlle saatel!

Räägitakse natuke õlle ajaloost, toorainest ja maitsetest, sellest, mis iseloomustab üht või teist õlletüüpi. Saab katsetada, proovida ja kombineerida huvitavaid maitsekombinatsioone – õlu ja toit! Degusteeritakse erinevaid õlletüüpe ja võrreldakse erinevate tootjate õlut.

Vajalik on eelregistreerimine: info@hermanhaapsalu.ee või +372 5683 8783

FLAMMothek

Läänemaa Toidunädalat jääb lõpetama rütmikas üritus üliägedas omapärases atmosfääris FLAMM:Haapsalu restoran-veinibaaris. Loomulikult pakutakse imelisi Flammkucheneid ja mõnusaid jooke. 
Plaate keerutab DJ Markus Sein.

Talveõhtu Haapsalu vanalinnas

Vanalinna ettevõtete uksed on tavapärasest kauem avatud ning toimub palju põnevat. Eriprogrammid kohvikutes ja restoranides ning põnevad üllatused kauplustes. Rohkem infot ja kava: www.visithaapsalu.com/thv18

Vaata veel

Novembri pimedatel õhtutel säravad tänavad hubaste toidukohtade akende valguses. Läänemaa Toidunädal 2018 raames pakuvad kvaliteetsest toorainest erimenüüd 14 restorani, kohvikut ja teist toidupakkujat. Toidunädalal pannakse erilist rõhku just kohalikule toorainele, väiketootjatele Läänemaal ja toidupakkujate ning tootjate koostööle. Kõigest sellest enim võidavad aga hea toidu armastajad, kes nädala jooksul oma maitsemeeli hellitada saavad. Lisaks erimenüüdele toimuvad veel tootetutvustused, koolitused ning degusteerimised. Läänemaa Toidunädal saab alguse piduliku avaõhtusöögiga Puise Nina Talus, kus pidulised saavad osa 7-käigulisest menüüst, mille on kokku pannud Läänemaa parimad kokad.

ERIMENÜÜD
26.11-2.12

Kärme Küülik

Eelroog:
Hapukapsas, pohlad, seened 5 €
Peedileemeke metsaseenetaskuga 4 €

Pearoog:
Urvapuder põdralihaga 9 €
Küülik, kaalikas, kaer 12 €             

Dessert:
Rukkivaht 3 €

Täiendatud menüü al 22.11 www.kyylik.ee

Fra Mare Thalasso Spa Restoran Bergfeldt

Eelroog:
Verivorstitrühvlid Tammejuure mahetalu kanepiseemnete ja mädarõikakreemiga 6 €

Pearoog:
Tursafilee punases kastmes hautatud sinimerekarpidega 8 €

Dessert:
Aromaatne hõõgveini pirnikook keedukreemiga 6 €

Komplekti hind: 15 €

Nõva mõisa kohvik

Kogu nädala vältel kohalikust värskest võrgusaagist menüü. Pakkumisel marineeritud lest, lestapraad ja muidu toite kalast. Lisaks kohaliku looga magustoit. 

Toidud on alati taskukohaste hindadega!

Vutipesa resto

Pearoog:
Kalda talu maheveise burks BBQ pommukreemi, brioche saia ning koduste friikartulitega 6 €

Dessert:
Vutipesa aiast jõulune kreekapähkli-kõrvitsakook 2,5 €

Komplekti hind: 6,90 €

Nurme bistroo

Pearoog:
Jahu Jaani rukkijahus  paneeritud räimed, püütud Dirhami alt, kergelt võis praetud Uus-Vainu Mahetalu kartulite, värskesalati ja külmakastmega

Dessert:
Astelapajuhüüve kõbeda müsli ja küpsetatud šokolaadiga

Komplekti hind: 6,90 €

Hapsal Dietrich

Eelroog:
Suitsune põdraliha boeuf

Pearoog:
Metsa notsu potis või kartuli-metsaseene vareenikud

Dessert:
Dietrichi Vanaema õunaaed

Komplekti hind: 15 € 

Kasutatud toorained: Linnamäe Lihatööstus, Emme köök, Tammejuure mahetalu, Tubri talu, Dietrichi vanaema ja vanaisa.

Roosta puhkeküla

Eelroog:
Tükeldatud Ahko kala vimb Jahu Jaani tatra jahust pliinidega 6 €
Kartulisalat Roosta toidul kasvanud küüliku ribadega 5 €
Supp tambitud kõrvitsast, seemnete ja kodusaia laastuga 4 €

Pearoog:
Otto talu kartulivorstid, kapsa ja Mätiku talumeierei hapukoorega 8 €
Kapsalehe ja Neemrandi farmi lambahakkliha vorm 7 €

Dessert:
Kaerapannkoogid Mätiku talumeierei kohupiima ja Roosta metsa pohlaga 4 €

Müüriääre kohvik

Eelroog: 
Kõrvitsa-ingveri püreesupp Tubri talu pruuni kitsejuustu puiste ja kõrvitsaseemnetega 3.90 €

Pearoog:
Reinu talu lambalihast toorvorstid juurselleripüree, karamelliseeritud porgandi, peedi ja maguskartuliga ning vürtsika tomatikastmega 5.90 €

Dessert:
Tubri talu kitsepiima kohupiimast kook Reinu talu mustsõstardega 3.50 €

Tamme talu ürditee 1.90 € tass/3.50 € kann
Linnamäe mesinike Mati ja Hardi Haabeli mesi.

FLAMM: Haapsalus

Iga päev fookuses üks Flammkuchen toidunädala erihinnaga 5 €

24.11 FLAMM:Classic – Putkaste Kalda talu maasuitsusingia
25.11 FLAMM:Fatale
27.11 FLAMM:Horn – Tubri talu kitsejuustuga
28.11 FLAMM:Chick
30.11 FLAMM:Nero

Restoran Kaks Teist

Eelroog:
Metsaseene tartar kartulirösti, talu hapukoore, vutimuna ja Koka talu peediga 4,5 €
Putkaste Kalda talu maheveiselihast tartar baguette’i ja Tamme talu tulise ampsuga 7,5 €
Kinoa salat Tubri talu kitsejuustuvahu, minipeedi ja pruuni kitsejuustu puistega 4,5 €

Pearoog:
Reinu talu lambaliha erineval moel juurselleri kreemi, värvilise peedi ja veini-astelpaju kastmega 16 €
Võis praetud tursafilee porgandikreemi, rooskapsa ja safranikastmega 11,50 €
Pardi rinnafilee orsoto hapukapsa ja veini-rosinakastmega 9,50 €

Dessert:
Brüleekreem astelpajuželeega 4,50 €
Tubri talu kitsepiima kohupiimast kook maasikapüree ja vaarikageeliga 4,50 € 

KORRALDUS ja info

Kui sul tekkis küsimusi või soovid lisainfot,
siis kirjuta või helista.

laaneliider(at)kklm.ee
Eva +372 5568 6614,
Kaja +372 5817 0479