Kogume vanu Läänemaa retsepte

Eesti toidupiirkonnana 2020 toome esile kohalikke maitseid ning tutvustame Haapsalu ja Läänemaa toidukultuuri. Jälje sellesse, mis on meie laual täna ja mis oli eile, on jätnud nii rannarootslased, talupojad, balti-saksa aadlikud kui keiserlik kaaskond. Nüüd soovimegi kokku koguda neid retsepte, mis ajalugu kaasa on andnud. Eks mõnest vanemast köitest leiab samuti läänlaste retsepte, aga kindlasti on oh, kui palju retsepte peidus kodustes kokaraamatutes.

Kutsume Sind üles tuhnima enda, oma vanemate ja vanavanemate vanades märkmikes ning kokaraamatutes, et leida üles ja meiega jagada VANU LÄÄNEMAA RETSEPTE. Neid kokku kogudes ja jagades saame edasi anda eheda vana Läänemaa köögi saladused ning seeläbi luua enam väärtust ka piirkonna tänapäevasesse toidukultuuri.
Oodatud on kõiksugu retseptid, mis piirkonnale omased, alates suretatud kapsast kuni kartulisalati ja petiemandani. Sobivad retseptid hoidiste tegemiseks, koogi küpsetamiseks, kala valmistamiseks jne.

Retsepte jagame Läänemaa toidu veebilehel www.laanemaatoit.ee, huvitavamad retseptid näevad ka trükivalgust. Aasta lõpul toimub rahvalemmiku valimine, võitjale saab osaks hea kotitäis kohalikku toidukraami!

  • Oma retseptid pane teele maarja.pikkmets@kklm.ee.
  • Retsepte kogume kuni 30. september 2020
  • Võimalusel lisa retseptile selle täpne päritolu ja daatum.
  • Teretulnud on ka illustreerivad fotod.
  • Lisa kindlasti oma kontaktandmed.